Založ si blog

„SDKÚ chce budovať sociálny štát“ ?????????

Je naozaj zarážajúce čo pani Radičová a p. Mikloš SDKÚ uviedli na tlačovej konferencii: budovanie sociálneho štátu v SR.V prvom rade by si mala spomenúť čo sa dialo keď opozícia bolo pri moci. Niečo úplne iné sa dialo ako teraz sľubujú.

Nezákonné odobratie invalidných dôchodkov. Prepáčte, ale tento krok sa ani trošku nepodobal sociálnemu štátu. Môj otec bol po operácií oboch bedrových kĺbov a počas Vášho vládnutia mu boli odobratý plný invalidný dôchodok na čiastočný. Nebol schopný nájsť si prácu s jeho zdravotným stavom, ale žil v „sociálnom štáte“. Po zmene vládnej garnitúry mu bol vrátený plný invalidný dôchodok. Keď sa pozrieme na čísla tak viac ako 34 tisíc ľudom súčasná vláda vrátila invalidné dôchodky. Tomuto hovorím budovanie sociálneho štátu.

Ďalej spomeniem odopretie úrazových dávok, odobratie príspevkov ťažko zdravotne postihnutým, ne valorizácia rodičovských prídavkov, pomalé zvyšovanie minimálnej mzdy, skrátenie a sprísnenie poberania podpory v nezamestnanosti. Potrebné je spomenúť , že toto všetko sa dialo v období výrazného ekonomického rastu vo svete a v Európe.

Naozaj týmto predvolebným sľubom o sociálnom štáte sa veriť nedá. A to aj na základe toho, že na kandidátke SDKÚ je prítomnosť p. Kaníka. Vyznelo to ako žart nie ako predvolebné sľuby.

Jobbik potrebuje silnú armádu… čo príde ďalej????

26.03.2010

V Maďarku sa už voľby blížia a krajná pravica vo svojej predvolebnej kampani hovorí o revízii hraníc „ je potrebné, aby trianonská mierová zmluvy prešla revíziou“. Táto extremistická strana sa netají svoji názormi a zámermi. Podľa prieskumov sa k nej prikláňa 18% hlasov. Takéto názory len zbytočne vyvolávajú ďalšie problémy a hlavne zhoršujú vzťahy medzi [...]

Ján Mazák / Ján Gandžala /

Súdnu radu dočasne vedie jej podpredseda Ján Gandžala

19.04.2024 11:56

Termín voľby nového predsedu Súdnej rady SR zatiaľ neoznámili.

francúzsko, polícia

Vo Francúzsku zomrela školáčka na infarkt, útočník predtým pobodal jej spolužiačky

19.04.2024 11:55

Škola bola uzavretá po útoku muža s nožom na dvojicu školáčok.

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05, aktualizované: 12:03

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 4768x
Priemerná čítanosť článkov: 2384x

Autor blogu

Kategórie

Archív

Odkazy