Založ si blog

Jobbik potrebuje silnú armádu… čo príde ďalej????

V Maďarku sa už voľby blížia a krajná pravica vo svojej predvolebnej kampani hovorí o revízii hraníc „ je potrebné, aby trianonská mierová zmluvy prešla revíziou“. Táto extremistická strana sa netají svoji názormi a zámermi. Podľa prieskumov sa k nej prikláňa 18% hlasov. Takéto názory len zbytočne vyvolávajú ďalšie problémy a hlavne zhoršujú vzťahy medzi Slovenskom a Maďarskom.

Avšak Jobbik ide vo svojich vyjadreniach ešte ďalej „ prostredníctvom referenda sa môže uskutočniť aj úprava hraníc. Na to potrebujeme silnú armádu“. Tak týmto už zabil klinec po hlavičke. Čo príde ďalej???? Čo sa bude diať po voľbách v Maďarsku??? Začne aj Slovensko zbrojiť na obranu??

V posledných mesiacoch je tých útokov na Slovensko z maďarskej strany naozaj veľa. Začalo to vyjadrením maďarského poslanca Európskeho parlamentu Csanáda Szegediho , ktorý počas svojho vystúpenia na zasadnutí v Štrasburgu vyhlásil „ Európska únia musí prijať opatrenie na pozastavenie členstva Slovenska v Európskej únii“. Ďalej maďarský prezident Lászlo Sólyom vyhlásil že slovenčina by sa na slovenských školách mala vyučovať ako cudzí jazyk na čo pán premiér pohotovo reagoval.

Súčasná vláda neostala voči spomenutému vyjadreniu Jobbika ľahostajná. Vhodným diplomatickým spôsobom reagovalo Ministerstvo zahraničných vecí, keď Miroslav Lajčák vystúpil na konferencii v Bratislave, ktorá bola zorganizovaná k 15. výročiu podpisu Zmluvy o dobrom susedstve a priateľskej spolupráci medzi SR a Maďarskou republikou. Vláda reaguje a určite bude reagovať aj ďalej, lebo takéto vyjadrenia sa nedajú zametať pod koberec. Na rozdiel predstavitelia SDKÚ sú radšej ticho, aby im náhodou neubudlo niekoľko percent na popularite a odporúčajú súčasnej vláde aby nevyťahovala maďarskú kartu. Čo by nás potom čakalo o pár mesiacom, ak sa Jobbik dostane do parlamentu v Maďarsku a SDKU vyhrá voľby na Slovensku????

Je naozaj zarážajúce , že maďarskí politickí predstavitelia si myslia, že si všade môžu robiť čo sa im zachce a že všetci im na to budú iba pritakávať. Dožaduje sa Slovensko takýchto možností v Maďarsku alebo nejakej inej krajine ?? Nie a preto treba aby naša vláda pokračovala a reagovala na takého vyjadrenia a útoky.

„SDKÚ chce budovať sociálny štát“ ?????????

04.03.2010

Je naozaj zarážajúce čo pani Radičová a p. Mikloš SDKÚ uviedli na tlačovej konferencii: budovanie sociálneho štátu v SR.V prvom rade by si mala spomenúť čo sa dialo keď opozícia bolo pri moci. Niečo úplne iné sa dialo ako teraz sľubujú. Nezákonné odobratie invalidných dôchodkov. Prepáčte, ale tento krok sa ani trošku nepodobal sociálnemu štátu. Môj otec bol po [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 4700x
Priemerná čítanosť článkov: 2350x

Autor blogu

Kategórie

Archív

Odkazy